Tortilly s boloňskou směsí a fazolkami adzuki zpět

Ingredience:
fazolky adzuki2 hrstimalá cibule1 ksčesnek1-2 stroužky
menší mrkev1 ksmleté hovězí150-200 gbazalka nasekaná hrst
oregano špetkarajčata v konzervě (čerstvá)1 kscukr1-2 lžiček
sůl špetkapepř špetkachilli špetka
tortill1 balení
Tip:
červené víno na podlití masa
fazolky adzuki 2 hrsti, malá cibule 1 ks, česnek 1-2 stroužky, menší mrkev 1 ks, mleté hovězí 150-200 g, bazalka nasekaná hrst, oregano špetka, rajčata v konzervě (čerstvá) 1 ks, cukr 1-2 lžiček, sůl špetka, pepř špetka, chilli špetka, tortill 1 balení, červené víno na podlití masa

Příprava

Tortilly nejsou až tak běžně používané doma, jako v různých fastfoodech ala gyros či mexické směsi v restauracích. Buďto si můžete koupit hotovou tortillu nebo najdete na pažitce recept na tortillu domácí. Dle libosti. Určitě se zamyslete nad možnostmi a tipy na náplně, kterými placky můžete plnit. Nebojte se experimentovat a pomyslete klidně na ryby, různé druhy mas nebo sezoní zeleniny.

Začneme s přípravou fazolek, které si předem namočíme a uvaříme (u této odrůdy adzuki s jemně oříškovou chutí to trvá přibližně 45 - 60 minut, dle doby namáčení).
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme také mleté maso a najemno nastrouhanou mrkev. Společně opečeme dozlatova. Přidáme sekaná rajčata, bylinky, cukr a trošku podlijeme vodou (nebo ještě lépe červeným vínem). Na závěr přidáme uvařené fazolky a krátce společně provaříme. Plníme do tortil, které opatrně zarolujeme a překrojíme.

2014-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI