Tresčí noky zpět

Ingredience:
brambory500 gtreska400 gvejce4 ks
sůl dle chutipepř dle chutimlékocca 200 ml
cibule2 ksnasekaná petrželka dle chutiolej na smažení
brambory 500 g, treska 400 g, vejce 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mléko cca 200 ml, cibule 2 ks, nasekaná petrželka dle chuti, olej na smažení

Příprava

Miluji ryby, ale jsou bohužel dost drahé, tak alespoň finančně dostupnější tresku kupuji často. Dnes jsem z ní udělala opravdovou baštu.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme vidličkou rozmačkanou tresku, sůl, pepř, vejce, petrželku, na jemno nakrájenou cibuli a vše promícháme. 

Dvěma lžícemi vytvarujeme noky a smažíme na oleji. Necháme je na ubrousku okapat a podáváme s dipem a zeleninovým salátem.

2018-03-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI