Treska s grilovanými rajčaty zpět

Ingredience:
treska2 filetysůl dle chutipepř špetka
rozmarýn dle chutirajčata500 golivový olej trochu
česne1 paličkarozmrýn snítkasůl dle chuti
pepř špetkavelká cibule1 kscitron dle chuti
lavas chleba / tortilla dle potřebymajonéze dle chutidijnská hořčice dle chuti
treska 2 filety, sůl dle chuti, pepř špetka, rozmarýn dle chuti, rajčata 500 g, olivový olej trochu, česne 1 palička, rozmrýn snítka, sůl dle chuti, pepř špetka, velká cibule 1 ks, citron dle chuti, lavas chleba / tortilla dle potřeby, majonéze dle chuti, dijnská hořčice dle chuti

Příprava

Mnozí z vás si stále psali o recept na ryby. A jelikož ryba a mořské plody jsou poslední dobou jediné maso, které jím, tak jsem se do toho pustila opravdu s radost.

Samotnou rybu se snažím, co nejméně dochucovat. Přecijenom, když koupíte opravdu kvalitní kousek dobré ryby, tak je škoda přebíjet její chuť.

A já můžu říct, že kupuji opravdu vydařené kousky. Takže je maximálně dochucují čerstvě namletým pepřem, bylinkami a trochou soli. Samozřejmě mi je jasné, že po nějaké době mě tohle přejde a budu to chtít lehce vytunit, ale zatím mě to baví.

O to více se snažím, abych k rybě podávala zajímavou přílohu. Tentokrát jsem zvolila kousky Lavash chleba, do kterého jsem vložila grilovaná rajčata s čerstvým česnekem a cibulí, dochutila dijonskou majonézou a přidal tresku. Ta byla opravdu geniální.

Předehřejeme si troubu na maximum, nejlépe na gril.

Plech pokapeme olivovým olejem. Rajčata si pokrájíme na malé měsíčky. Vložíme je na plech. Česnek si oloupeme a pokrájíme. A přidáme k rajčatům. Snítek rozmarýnu otrháme od stonků a posypeme jím rajčata. Rajčata také osolíme a opepříme. Cibuli si oloupeme a pokrájíme na půl měsíčky. A přidáme k rajčatům. Ještě to celé zakápneme olejem. Celý plech vložíme do rozpálené trouby na 10 minut.

Nyní si připravíme filety tresky.

Rozpálíme pánev a když je opravdu horká, zakápneme jí olivovým olejem. Ihned na ní vložíme tresku kůží dolů. Pečeme 4 minuty. Z vrchu tresku osolíme a opepříme. Přidáme na ní čerstvé bylinky.

Hotová rajčata vytáhneme z trouby.

Tresku otočíme a pečeme další 4 minuty.

A můžeme podávat.
Já zvolila servírování v lavash chlebu. Ten je podobný tortille.

Nakonec si smícháme majonézu s dijonskou hořčicí a podáváme k rybě. Samozřejmě si rybu můžeme zakápnout citronem.

 

2015-08-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI