Ingredience: | |||||
filet z tresky (bez kůže) | 500 g | biopomeranč | 1 ks | velké lístky šalvěje | dle potřeby |
oloupané mandle | 30 g | sardelový řez | 3 ks | olivový olej + na potření | 4 lžíce |
bílý vinný ocet | 2 lžíce | cukr | 1 lžička | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Pomeranč se šalvějí se skvěle doplňují a udělají z obyčejné ryby neobyčejnou.
Na suché pánvi opražíme mandle a poté je nahrubo nasekáme.
Utřeme sardelky spolu se 2 lžícemi olivového oleje na pastu. Potom zašleháme ocet, další 2 lžíce oleje a cukr. Nakonec vmícháme mandle.
Pomeranč nakrájíme i s kůrkou na osminky a ty příčně na poloviny.
Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Každý kousek ryby ovineme lístkem šalvěje a napíchneme na jehlu. Střídáme s pomerančem. Potřeme olivovým olejem a grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany. Podáváme přelité sardelkovou omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI