Ingredience: | |||||
hovězí zadní | 300 - 400 g | vepřová pečeně | 300 - 400 g | kuřecí prsíčka | 300 - 400 g |
švestky | 8 ks | vejce, strouhanka, mouka | na obalení | sůl | špetka |
pepř | špetka | olej | trochu | okurka hadovka | 1 ks |
rajčata | 2 ks | zakysaná smetana | 1 kelímek | česnek | 3 stroužky |
Řízek plněný švestkami? Proč ne....navíc když je řízek ze tří durhů masa....
Z každého masa si uděláme dva plátky osolíme, opepříme a pořádně naklepeme (tak aby z masíčka byl slabší plátek). Poté začneme hovězím, na hovězí dáme plátek vepřového a nakonec plátek kuřecího. Přidáme švestky a přehneme řízek na půl. Obalíme v trojobalu a pečeme na pánvičce s olejem asi půl hodinky z každé strany na mírném ohni (malé teplotě).
Zakysanou smetanu dáme do mističky. Přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájenou pažitku a 3 stroužky česneku. Okurku hadovku si nastrouháme na široké proužky a přidáme nadrobno nakrájené rajče.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI