Tříbarevný řízek plněný švestkami zpět

Ingredience:
hovězí zadní300 - 400 gvepřová pečeně300 - 400 gkuřecí prsíčka300 - 400 g
švestky8 ksvejce, strouhanka, mouka na obalenísůl špetka
pepř špetkaolej trochuokurka hadovka1 ks
rajčata2 kszakysaná smetana1 kelímekčesnek3 stroužky
hovězí zadní 300 - 400 g, vepřová pečeně 300 - 400 g, kuřecí prsíčka 300 - 400 g, švestky 8 ks, vejce, strouhanka, mouka na obalení, sůl špetka, pepř špetka, olej trochu, okurka hadovka 1 ks, rajčata 2 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, česnek 3 stroužky

Příprava

Řízek plněný švestkami? Proč ne....navíc když je řízek ze tří durhů masa....

Z každého masa si uděláme dva plátky osolíme, opepříme a pořádně naklepeme (tak aby z masíčka byl slabší plátek). Poté začneme hovězím, na hovězí dáme plátek vepřového a nakonec plátek kuřecího. Přidáme švestky a přehneme řízek na půl. Obalíme v trojobalu a pečeme na pánvičce s olejem asi půl hodinky z každé strany na mírném ohni (malé teplotě).

Zakysanou smetanu dáme do mističky. Přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájenou pažitku a 3 stroužky česneku. Okurku hadovku si nastrouháme na široké proužky a přidáme nadrobno nakrájené rajče.

2014-09-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI