Ingredience: | |||||
červená čočka | 70 g | cibule, nakrájená na kolečka | 1/2 ks | česnek, nasekaný najemno | 1 stroužek |
vejce | 1 ks | cherry rajčátka | hrst | máslo | 1 lžíce |
balsamikový ocet | 2 lžíce |
Nikdy jsem moc nepochopila povyk kolem školních jídelen. Možná jsem měla jenom štěstí, ale u nás vždycky vařili dobře. Na gymplu se staly obědy dokonce takovou menší kulturní záležitostí a 10ti minutový oběd v pauze mezi hodinami byl doslova highlight dne! Jsou jídla, na která s láskou vzpomínám, jídla na které jsem radši rychle zapomněla hned, jak jsem je ochutnala a pak jídla, která si vařím dodnes. Třeba čočku s vajíčkem. A nejen na Nový rok! Jedno z nejlehčích jídel, obzvlášť když doma nic nemáte. Protože čočka, vajíčko a cibule se většinou někde najde. Ale když nahradíte obyčejnou čočku tou červenou, vajíčko uděláte na pánvičce a cibuli zkaramelizujete na balsamiku, tak čočkou s vajíčkem ani náročnější strávník nepohrdne!
Čočku uvařte podle návodu. Podle chutí osolte a opepřete.
Na pánvičce rozpusťte máslo, přidejte cibuli a dohněda ji osmahněte. Přidejte rajčátka a česnek. Přijdete balsamiko a nechte zkaramelizovat. Jakmile bude cibulka hnědá, snižte plamen a doprostřed vyklepněte vejce. Přikryjte pokličkou a nechte asi 4-5 minut vejce uvařit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI