Tuňákové muffiny se špenátem zpět

Ingredience:
brambory600 gtuňák z konzervy500 gcibule1/2 ks
vejce2 ksšpenát200 gsůl dle chuti
pepř špetkastrouhanka2 - 3 lžíce
brambory 600 g, tuňák z konzervy 500 g, cibule 1/2 ks, vejce 2 ks, špenát 200 g, sůl dle chuti, pepř špetka, strouhanka 2 - 3 lžíce

Příprava

Tuňáka máme u nás doma moc rádi, děláme jej na mnoho způsobů. Dnes jsem se rozhodla pro změnu, místo tradičních karbanátků a sekané z tuňáka jsem zvolila muffiny. Barevné formičky na muffinky zafungovaly a přivedly na chuť i našeho největšího vybíravce v jídlu.

Oloupané a nakrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Nechte chvíli vychladnout, aby se s bramborami lépe pracovalo. Přidejte tuňáka, cibuli, vejce, strouhanku a špenát, vše důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. S touto hmotou naplňte formy na muffiny až k okraji. 
Muffiny pečte v předehřáté troubě cca na 180 stupňů 30 minut. Jsou výborné samotné jako svačina nebo jako hlavní jídlo např. s bramborovou kaší.

2016-01-15 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte 18 kousků muffinů.

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI