Ingredience: | |||||
tuňák (steak) | 2 ks | kremžská hořčice | 2 lžíce | koření na ryby | špetka |
šťáva z limetky | dle chuti | směs bazalky a petrželky | hrst | olivový olej | 1/2 dcl |
česnek | 2 stroužky | sůl | špetka | ||
Salát: | |||||
rukola | dle potřeby | rajčátka | dle potřeby | olivy | dle potřeby |
červená cibule | 1/2 ks | ředvičky | dle potřeby | česnek | 3 stroužky |
salátová okurka | dle potřeby | sůl | špetka | pepř | špetka |
balsamikový ocet | pár kapek | olivový olej | pár kapek | cukr | špetka |
Pro ty, co nemusí ryby, je tuňák ta nejlepší volba.
Nejprve si připravíme maso, které je potřeba nechat půl hodinky odležet. Maso pomažeme kremžskou hořčicí, okořeníme zlehka kořením na ryby a pokapeme z obou stran limetkou. Necháme odležet alespoň půl hodinky. Mezitím si dáme vařit brambory nakrájené na kostičky, ale jen do poloměkka. Mezitím, co se vaří brambory, si připravíme salát.
Rukolu natrháme, přidáme nakrájená rajčata, olivy, červenou cibuli, ředkvičky, plátky česneku a okurky. Jemně osolíme, opepříme, přidáme trochu olivového oleje a balsamikového octa, popřípadě trochu cukru. Po půl hodince vyndáme naložené maso. Na pánvi steaky orestujeme na trošce oleje z obou stran tak 4 minutky a horké dáme do pesta, které připravíme z bylinek, česneku, soli, pepře a asi 3 lžic olivového oleje. Podáváme se salátem a restovanými bramborami.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI