Ingredience: | |||||
tvaroh v alobalu | 1 ks | vejce | 1 ks | hrubá mouk | 2 lžíce |
krupička | 1 - 2 lžíce | sůl | špetka | jahody | dle potřeby |
tvrdý tvaroh (na nastrouhání, ozdobení) | dle chuti | moučkový cukr | dle chuti | máslo | dle potřeby |
Dnes přišly děti s tím, že by rády tvarohové knedlíky s jahodami. Přiznám se, že jsem rozhodně nebyla proti. Tyto knedlíky mám moc ráda, nejen pro tvaroh v těstě, ale i proto, že si je dopřáváme i s jiným oblíbeným ovocem, další porcí strouhaného tvarohu, cukrem a rozpuštěným máslem. Toto jídlo je pro mě jízdenka do dětství a útok na všechny mé chuťové buňky.
Nejprve si omyjeme a očistíme jahody. Ty velké si přepůlíme na půl. Ideální velikost jsou menší jahody, které se vejdou akorát tak do knedlíku. Poté si v míse smícháme tvaroh se špetkou soli, vejcem a postupně přidáváme mouku a krupičku. Promícháme a necháme chvíli stát, pokud je třeba, tak přidáme mouku či krupičku.
Pomoučíme si vál a na něj přendáme tvarohové těsto (samo o sobě je hodně lepivé), poprášíme jej hrubou moukou a vytvoříme větší váleček a z něj pak ukrajujeme silnější plátky, které ještě prsty rozmačkáme do placičky. Do každé placičky pak vložíme jahodu, zabalíme a vytvarujeme knedlíčky. Vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut. Knedlíčky pak podáváme posypané nastrouhaným tvarohem, posypané cukrem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme přidat i nakrájené čerstvé jahody. Tvarohové těsto je univerzální, tudíž je možné knedlíčky naplnit jakýmkoliv oblíbeným ovocem.
Z uvedených surovin jsem připravila 10 knedlíků o velikosti většího golfového míčku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI