Těsto: | |||||
máslo | 125 g | cukr moučka | 1 lžíce | vejce | 2-3 ks |
tvaroh ve staniolu | 1,5 ks | polohrubá mouka | 20 dkg | sůl | špetka |
maizena či vanilkový puding sypký | 1 lžíce | vanilkový cukr | 1/2 ks | čerstvé ovoce | větší hrst |
Na dochucení dle chuti: | |||||
mletý mák | strouhaný tvaroh | máslo | |||
zakysaná smetana | šlehačka |
Nejlépe chutnají, když si těsto necháte odpočinout. Náplň volíme dle dostupných surovin, jako jsou například meruňky či jahody. Pokud nemáte čerstvé ovoce můžete plnit třeba lžičkou borůvek. Sypeme strouhaným tvarohem nebo mákem. Zjemníme rozpuštěným máslem a můžeme s chutí hodovat.
Kdo nemá rád tvaroh, může použít šlehačku či zakysanou smetanu. No variant je opravdu mnoho.
V misce utřeme máslo s cukrem a postupně zašleháme vejce. Když jsou malá, mohou být i 3 kusy.
Vše utřeme do pěny. Pak přidáme tvaroh, mouku a do ní promícháme maizenu nebo puding. Vypracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Nejlépe ho je udělat ráno, z něj se pak pěkně knedlíky tvarují.
Do nich pak dáváme ovoce, které máme k dispozici. Meruňky, jahody nebo lžičku borůvek.
Vaříme ve vroucí vodě, jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Pak je trošku "popichujeme" vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Recept je od Janičky z Vysočiny, doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI