Tvarohové noky se švestkovou omáčkou zpět

Noky:
tvaroh v kostce250 gsůl špetkakypřící prášek1/4 lžičky
vejce3 kspolohrubá mouka300 grozpuštěné máslo2 lžíce
Omáčka:
švestkycca 500 gvoda150 mlvanilkový cukr dle chuti
cukr dle chutiskořice1 lžičkasolmyl1 lžička
rum dle chuticitronová šťáva1 lžíce
Na ozdobu:
kysaná smetana dle chutiskořice dle chuti
tvaroh v kostce 250 g, sůl špetka, kypřící prášek 1/4 lžičky, vejce 3 ks, polohrubá mouka 300 g, rozpuštěné máslo 2 lžíce, švestky cca 500 g, voda 150 ml, vanilkový cukr dle chuti, cukr dle chuti, skořice 1 lžička, solmyl 1 lžička, rum dle chuti, citronová šťáva 1 lžíce, kysaná smetana dle chuti, skořice dle chuti

Příprava

Máme rádi švestky a letos se jich urodilo! Již jsem dělala koláče, knedlíky, kompoty, povidla a dokonce i zmrzlinu Tak jsem dnes zkusila omáčku a opravdu je výborná!

Nejprve si připravíme noky. Všechny ingredience na jejich přípravu zpracujeme a utvoříme noky, které vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 4 - 5 minut. 

Poté si připravíme omáčku. Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a přidáme skořici, rum, citronovou šťávu a solamyl rozmíchaný v trošce vody. 

Na talíři zdobíme kysanou smetanou a skořicí.

2018-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI