Tvarohové ovocné knedlíky zpět

Ingredience:
tvaroh (kostka)250 gpolohrubá mouka + na podsypání12 lžiccukr krupice2 lžíce
máslo1 lžíceprášek do pečiva1 lžičkavejce1 ks
sůl špetkaovoce dle chuti
tvaroh (kostka) 250 g, polohrubá mouka + na podsypání 12 lžic, cukr krupice 2 lžíce, máslo 1 lžíce, prášek do pečiva 1 lžička, vejce 1 ks, sůl špetka, ovoce dle chuti

Příprava

U nás doma se plní dětská přání. Vendulka už dlouho mluvila o jahůdkových knedlíkách a tak jsme včera společně koulely oběd - byla to dobrota. Je pravda, že ze zahrádky jsou jahody voňavé a sladké, ale když je chuť... Prostě na čerstvé jahody si ještě chvilku počkáme, ale aktuální chuti neodoláme.

Vypracujeme si z ingrediencí těsto, na pomoučněném vále si vyválíme váleček a ten rozkrájíme na kousky. Na každý kousek dáme osušené ovoce, knedlík zabalíme, obalíme v mouce a vhodíme do vařící vody. Knedlíky vaříme asi 8 minut, pak je vyndáme a podáváme posypané tvarohem a polité rozpuštěným máslem. Pokud na recept použijete tvaroh ve vaničce, je nutné přidat o pár lžic mouky více, protože tvaroh he více tekutý. Servírujeme s tím, co máme rádi, jahody, tvaroh, smetana a dozdobíme čerstvou meduňkou, která pokrmu dodá šmrnc.

2017-03-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI