Tvarohové šišky s jahodovou pěnou zpět

Ingredience:
měkký tvaroh250 gšpaldová mouka polohrubá200 gkrupice60 g
vejce1 ksmáslo50 gfruktosa60 g
vanilkový lusk1 ksjahody400 gtvrdý tvaroh (cca 120 g)1 kostka
měkký tvaroh 250 g, špaldová mouka polohrubá 200 g, krupice 60 g, vejce 1 ks, máslo 50 g, fruktosa 60 g, vanilkový lusk 1 ks, jahody 400 g, tvrdý tvaroh (cca 120 g) 1 kostka

Příprava

Mám ráda jednoduchost, složité a pracné pokrmy mě moc nefascinují. Líbí se mi staročeská jídla našich babiček – škubánky, omáčky, lepenice, ale přeci jen si je raději poupravuji do lehčí a zdravější podoby. 

Každý jistě zná šišky s mákem, já toto jídlo milovala jako dítě, ale chtěla jsem to trochu obměnit, a tak jsem místo máku použila jahody.

POSTUP:
Z tvarohu, mouky, krupice, vejce a fruktosy vypracujeme těsto. Přidáme zrníčka z vanilkového lusku a máslo o pokojové teplotě. Těsto rychle propracujeme, aby nezřídlo a lžičkami tvoříme šišky. Vaříme 15min v páře.
Jahody nakrájíme na menší kousky. Dáme do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byli všechny ponořené. Čerstvé jahody rovnou rozmixujeme do pěny, mražené pár minut povaříme a až poté tyčovým mixérem vyšleháme do pěny (cca 2-3min). Na talíři posypeme nastrouhaným tvarohem.

2014-05-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI