Ingredience: | |||||
měkký tvaroh | 250 g | špaldová mouka polohrubá | 200 g | krupice | 60 g |
vejce | 1 ks | máslo | 50 g | fruktosa | 60 g |
vanilkový lusk | 1 ks | jahody | 400 g | tvrdý tvaroh (cca 120 g) | 1 kostka |
Mám ráda jednoduchost, složité a pracné pokrmy mě moc nefascinují. Líbí se mi staročeská jídla našich babiček – škubánky, omáčky, lepenice, ale přeci jen si je raději poupravuji do lehčí a zdravější podoby.
Každý jistě zná šišky s mákem, já toto jídlo milovala jako dítě, ale chtěla jsem to trochu obměnit, a tak jsem místo máku použila jahody.
POSTUP:
Z tvarohu, mouky, krupice, vejce a fruktosy vypracujeme těsto. Přidáme zrníčka z vanilkového lusku a máslo o pokojové teplotě. Těsto rychle propracujeme, aby nezřídlo a lžičkami tvoříme šišky. Vaříme 15min v páře.
Jahody nakrájíme na menší kousky. Dáme do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byli všechny ponořené. Čerstvé jahody rovnou rozmixujeme do pěny, mražené pár minut povaříme a až poté tyčovým mixérem vyšleháme do pěny (cca 2-3min). Na talíři posypeme nastrouhaným tvarohem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI