Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 200 g | mléko | 250 ml | polotučný tvaroh ve vaničce | 250 g |
máslo | 150 g | žloutek | 2 ks | středně velké banány | 2 ks |
med | 4 lžíce | sůl | špetka | jahody | 6 - 7 ks |
Užíváme si s dětmi změnu prostředí a jsme na týden u mých rodičů. Protože nám babička i dědeček chodí do práce, tak jsem jim chtěla s dětmi nachystat něco dobrého k odpolední kávičce. Probrala jsem zásoby, co měla maminka v lednici a ve spíži a podle surovin jsem věděla, že uděláme náš oblíbený tvarohový medulánek. Původní recept jsem dostala od mužovi babičky a s mírnými úpravami jej dělám s oblibou i dnes. Jelikož jsem měla zbytek jahod, tak jsem jimi medulánek vylepšila. Medulánek se mu říká proto, protože se sladí jen medem a banány.
Povolené máslo vyšleháme s medem, přidáme žloutky a tvaroh a opět vyšleháme. Do směsi přidáváme mouku se špetkou soli, mléko a banány (buď rozmačkané, nebo nakrájené) a promícháme do hladkého těsta (nejlépe ručním šlehačem).
Směs nalijeme do vymazané dortové formy, navrch poklademe jahodami nakrájenými na plátky a pečeme na horký vzduch při 180 stupních cca 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme samotné nebo, kdo má rád sladší tak pokapané medem (nebo datlovým sirupem).
Medulánek jsem připravovala v dortové formě o průměru 28 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI