Kuře: | |||||
kuřecí prsa | 500 g | žampiony | 250 g | česnek | 3 stroužky |
citron | 1/2 ks | větvičky tymiánu | 2 ks | kurkuma | 2 lžičky |
řepkový olej | 6 lžic | sůl | dle chuti | ||
Brambory: | |||||
brambory | 600 g | 30% smetana | 250 ml | máslo | 20 g |
sůl | dle chuti |
V květináči na okně mi pomalu ale jistě odcházel tymián, navíc už jsem celkem dlouho měla chuť na žampiony. A gratinované brambory byli naprosto jasná volba, protože je to oblíbená příloha celé rodiny. A tak vzniklo tohle voňavé kuře, jehož recept je inspirací z časopisu Gurmet.
Nejprve si nachystáme marinádu smícháním prolisovaného česneku, kurkumy, natrhaného tymiánu, citronové šťávy z půlky citronu, oleje a soli. Kuřecí prsa rozkrájíme zhruba na čtvrtiny a vložíme do marinády. Necháme 2 hodinky odležet, pokud spěcháme, stačí klidně i 15 minut.
Brambory si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vytřeme máslem a navrstvíme do ní brambory, prosolíme. Zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba půl hodiny.
Žampiony si očistíme, případně rozkrájíme na menší kousky a osmahneme na kapce oleje, přidáme kuřecí prsa a opékáme zhruba deset minut, častěji otáčíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI