Maso: | |||||
uzená krkovice | 800 g | cibule | dle chuti | sádlo nebo máslo | dle potřeby |
Knedlík: | |||||
hrubá mouka | 300 g | pečivo (tmavý toustový chléb) | 600 g | sůl | špetka |
sekaná petrželka | hrst | mléko | 450 ml | mušátový květ | špetka |
vejce | 3 - 4 ks | ||||
Zelí: | |||||
domácí kysané zelí | 1 velký kelímek | jablka | 2 ks | cukr | dle chuti |
Nedalo mi to a chtěla jsem si vyzkoušet karlovarský knedlík s uzeným a zelím. Chutnalo nám to moc. Druhý den jsem již uvařila klasický knedlík.
Postup na knedlíky:
Tmavé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.
Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků.
Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou.
Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.
Postup na uzené maso:
Uzené maso vaříme v tlakovém hrnci a pak dáme na pár minut s pekáčkem do rozehřáté trouby nebo maso dáme orestovat jen na pánev. Posypeme cibulí a pokrájíme máslo (sádlo) podle každého. Pečeme krátce dozlatova. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Postup na zelí:
Domácí sudové zelí podusíme s jablky a přidáme cukr.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI