Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli zpět

Ingredience:
uzené kuřecí čtvrtky2 ksvelké cibule nakrájené na tenké půlměcíčky3 ksčesnek nakrájený na plátky2 sroužky
olej2 lžíceslanina nakrájená na proužky150 gvývar150 ml
mletý pepř špetkanakrájená nať česneku nebo cibule dle chuti
uzené kuřecí čtvrtky 2 ks, velké cibule nakrájené na tenké půlměcíčky 3 ks, česnek nakrájený na plátky 2 sroužky, olej 2 lžíce, slanina nakrájená na proužky 150 g, vývar 150 ml, mletý pepř špetka, nakrájená nať česneku nebo cibule dle chuti

Příprava

Pokud holdujete cibuli, jistě vás potěší tento recept, ve kterém je ji opravdu hodně.

V papiňáku (tlakovém hrnci) na rozehřátém oleji osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.
Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, nať, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut. 
Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.

Pokud potřebujete 4porce, klidně do hrnce přidejte o dva kousky masa víc. Maso může být i přes sebe.

2016-11-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI