Ingredience: | |||||
uzené vepřové koleno s kostí | 1 ks (cca 1,5 kg) | černé pivo | 300 ml | kuličky červeného rybízu | 200 g |
rybízová marmeláda | 3 lžíce | zázvor nastrouhaný najemno | 1 lžíce | granulovaný česnek | 2 lžičky |
máslo | 1 plátek (2 cm) |
Pokud v mrazáku najdete z léta ještě zbytky rybízu, můžete jej použít do omáčky k vepřovému koleni. Spojení masa, rybízu, černého piva a zázvoru je opravdu moc dobré.
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.
Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí, nastavíme II.stupeň a vaříme 5hodin.
Poté měkké koleno vytáhneme, vykostíme a naporcujeme.
Šťávu z hrnce přelijeme do kastrůlku a prudkým varem zredukujeme na hustější omáčku, kterou zjemníme plátkem másla.
Na přílohu se hodí bramborový knedlík, nebo noky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI