Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci zpět

Ingredience:
uzené vepřové koleno s kostí1 ks (cca 1,5 kg)černé pivo300 mlkuličky červeného rybízu200 g
rybízová marmeláda3 lžícezázvor nastrouhaný najemno1 lžícegranulovaný česnek2 lžičky
máslo1 plátek (2 cm)
uzené vepřové koleno s kostí 1 ks (cca 1,5 kg), černé pivo 300 ml, kuličky červeného rybízu 200 g, rybízová marmeláda 3 lžíce, zázvor nastrouhaný najemno 1 lžíce, granulovaný česnek 2 lžičky, máslo 1 plátek (2 cm)

Příprava

Pokud v mrazáku najdete z léta ještě zbytky rybízu, můžete jej použít do omáčky k vepřovému koleni. Spojení masa, rybízu, černého piva a zázvoru je opravdu moc dobré.

Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.
Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí, nastavíme II.stupeň a vaříme 5hodin. 
Poté měkké koleno vytáhneme, vykostíme a naporcujeme.
Šťávu z hrnce přelijeme do kastrůlku a prudkým varem zredukujeme na hustější omáčku, kterou zjemníme plátkem másla.
Na přílohu se hodí bramborový knedlík, nebo noky.

2016-11-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI