Ingredience: | |||||
uzený hovězí jazyk | 1 ks | cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
bobkový list | 2 ks | nové koření | 5 kuliček | pepř | 8 kuliček |
libeček | 1 velká snítka | voda | dle potřeby | ||
Pyré: | |||||
vývar z jazyka | 100 ml | menší jablka | 4 ks | krenex | 3 lžíce |
granulovaný česnek | 1 lžička | máslo | 1 plátek (1cm) | sůl | dle chuti |
Znám takovou jednu škodolibou průpovídku na uzené maso. Říká se, že tchyně a uzené nejradši studené...
Ale my ho máme rádi i teplé a tentokrát trochu netradičně.
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce.
Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený a slabým varem vaříme doměkka (v papiňáku 60 minut).
Měkký jazyk ponoříme do studené vody, poté ho sloupneme a nakrájíme na porce.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Dáme do vhodného kastrolu, přidáme česnek a vývar a pod pokličkou vaříme 10 minut.
Poté jablka rozmačkáme, přidáme krenex, máslo a již bez pokličky vaříme 3 minuty.
Mezitím ohřejeme naporcovaný jazyk, který podáváme s pyré a šťouchanými bramborami.
Jazyk byl celkem velký. Čtyři porce byly s pyré a zbytek jsme snědli jen tak, bez ničeho ve studeném stavu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI