Uzený pstruh s bramborovým salátkem zpět

filet uzeného pstruha4 ksmáslo40 gsalátové brambory vařené ve slupce360 g
jarní cibulka4 ksolivový olej trochumajonéza (já použila sojanézu)60 g
dijonská hořčice1 lžičkacitron1 ksplocholistá petrželka hrst
mletý pepř špetkasůl špetka
filet uzeného pstruha 4 ks, máslo 40 g, salátové brambory vařené ve slupce 360 g, jarní cibulka 4 ks, olivový olej trochu, majonéza (já použila sojanézu) 60 g, dijonská hořčice 1 lžička, citron 1 ks, plocholistá petrželka hrst, mletý pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Delikátní je chuť pstruha vyuzeného kouřem z bukového dřeva. 

Čistý filet se lehce konzumuje a jeho přílohou může být samotný chléb nebo lehký bramborový salát.

Nejprve si připravíme bramborový salátek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.
Cibulku nakrájíme na trochu větší kousky a zlehka ji opečeme na olivovém oleji.
Majonézu smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí a vmícháme opečenou cibulku.
Filety uzeného pstruha opečeme na másle s utřeným česnekem a podáváme s vychlazeným bramborovým salátem.


2014-01-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI