Uzený vepřový ocásek dušený v zelenině zpět

Ingredience:
masitý uzený vepřový ocásek900 gpaprika300 gcibule1 ks
mrkev1 ksceler1 silnější plátekrajčatová šťáva150 ml
sladká chilli omáčka50 mlnasekané lístky čerstvých bylinek (petrželka s celerem)1 lžícesůl dle chuti
olej na orestování zeleniny2 lžíce
Uzený vývar:
kost s kouskem masa z uzeného vepřového ocásku menší očištěná cibule i se slupkou (pro zabarvení vývaru)1 ksčesnek2 stroužky
bobkový list1 ksnové koření a pepř4 + 4 kuličkylibeček pár snítek
sůl dle chuti
masitý uzený vepřový ocásek 900 g, paprika 300 g, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, celer 1 silnější plátek, rajčatová šťáva 150 ml, sladká chilli omáčka 50 ml, nasekané lístky čerstvých bylinek (petrželka s celerem) 1 lžíce, sůl dle chuti, olej na orestování zeleniny 2 lžíce, kost s kouskem masa z uzeného vepřového ocásku , menší očištěná cibule i se slupkou (pro zabarvení vývaru) 1 ks, česnek 2 stroužky, bobkový list 1 ks, nové koření a pepř 4 + 4 kuličky, libeček pár snítek, sůl dle chuti

Příprava

Jakou přílohu k uzenému ocásku zvolíte je pouze na vás, já zvolila pro tentokrát těstoviny.

Ocásek oddělíme od kosti, nemusíme důkladně. Na kosti můžeme nechat kousek masa na pozdější obrání a nakrájení do hotového vývaru. Vše i z kořením dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud maso nepůjde lehce oddělit od kosti( v papiňáku 30minut). Poté vývar přecedíme a podle potřeby docutíme solí.
Můžeme podávat jen s rozklepnutým vejcem, které v talíři, nebo misce zalijeme vařícím vývarem. Můžeme také do hotového vývaru vložit na drobné kostičky nakrájené brambory a 15minut vařit doměkka.

Než se nám vývar uvaří, připravíme si zbytek ocásku v zelenině.
Maso nakrájíme na silnější plátky, papriku podle její velikosti buď na širší proužky, nebo širší kolečka. Mrkev a česnek na plátky, celer a cibuli na drobné kostičky.
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat mrkev, celer a cibuli. Zhruba po 3minutách přidáme plátky česneku. Až začne česnek růžovět a vonět, přidáme papriky a promícháme.
Na zeleninovou směs položíme plátky uzeného masa, zalijeme rajčatovou šťávou, chilli omáčkou a pod poklicí na slabém plameni dusíme 20minut.
Poté maso vyjmeme stranou, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme nasekanými bylinkami a dle potřeby přisolíme. 
Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme například se špagetami. 

2014-11-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI