V těstíčku smažená marinovaná cuketa zpět

Ingredience:
mladá cuketa1 ks (dlouhá 25 cm)sůl dle chuti
Marináda:
olej3 lžíceplnotučná hořčice2 lžícekurkuma1 lžička
sušený česnek1 lžičkachilli1/4 lžičky
Těstíčko:
zbytek marinády z naložené cukety dle potřebybílé víno (můžete použít mléko, nebo vodu)70 mlvejce1 ks
Solamyl3 vrchovaté lžícehladká mouka3 vrchovaté lžícenasekané zelené bylinky1 lžíce
Dip:
zakysaná smetana dle potřebybílý jogurt dle potřebynakrájená cibulka dle chuti
bylinky dle chuti
Dále budete potřebovat:
hladká mouka na obalenítuk/olej/sádlo na smaženísůl na dochucení
mladá cuketa 1 ks (dlouhá 25 cm), sůl dle chuti, olej 3 lžíce, plnotučná hořčice 2 lžíce, kurkuma 1 lžička, sušený česnek 1 lžička, chilli 1/4 lžičky, zbytek marinády z naložené cukety dle potřeby, bílé víno (můžete použít mléko, nebo vodu) 70 ml, vejce 1 ks, Solamyl 3 vrchovaté lžíce, hladká mouka 3 vrchovaté lžíce, nasekané zelené bylinky 1 lžíce, zakysaná smetana dle potřeby, bílý jogurt dle potřeby, nakrájená cibulka dle chuti, bylinky dle chuti, hladká mouka na obalení, tuk/olej/sádlo na smažení, sůl na dochucení

Příprava

Máme rádi cuketu na všechny možné způsoby. Jeden z nich je marinovaná cuketa smažená v těstíčku.

Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na 1 cm silná kolečka.

Rozložíme na pracovní plochu a nasolíme. Kolečka cukety naskládáme nasolenou stranou do širšího cedníku, nasolíme i z druhé strany a cedník položíme na hlubší misku. Cuketu necháme 1/2 hodiny vypotit.

Mezitím si z uvedených surovin umícháme hustější marinádu.

Vypocenou cuketu naskládáme na utěrku a pořádně vysušíme.

Jednotlivá kolečka obalíme v připravené marinádě a necháme přes noc v uzavřené nádobce natáhnout chuť.

Marinovaná kolečka cukety nejdříve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe přichytilo a při smažení neodlupovalo. 

Poté obalujeme v těstíčku připraveném z uvedených surovin. Pozvolna smažíme na pánvi v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Usmažené zlehka osolíme a klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.

Podáváme s vařeným bramborem a dipem, který jsme připravily smícháním zakysané smetany a jogurtu s nakrájenou cibulkou a bylinkami.

Můžeme konzumovat i jen tak, s čerstvou nakrájenou zeleninou.

2017-06-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI