Ingredience: | |||||
tříbarevná quinoa | 100 g | petrželka | 150 g | cherry rajčátka | 150 g |
salátová okurka | 100 g | kukuřice | 100 g | mátové lístky | 50 g |
Zálivka: | |||||
olivový olej | 2 lžíce | balzamikový ocet | 4 lžíce | citronová šťáva | 3 - 4 lžíce |
med | 1 lžíce | sůl | dle chuti | prolisovaný česnek | 1 stroužek |
Tabouleh je salát původem z Libanonu, ale připravuje se prakticky na celém Blízkém východě a s postupující globalizací vlastně po celém světě. Někdy se o něm mluví jako o salátu z bulguru a rajčat, jeho klíčovou ingrediencí jsou však petrželové listy. Zkusila jsem tedy trochu improvizovat a vznikla tato variace s quinoy.
Quinou uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Suroviny na zálivku uzavřete do sklenice a dobře protřepte. V míse smíchejte quinou s nakrájenou petrželkou, mátou a zeleninou (rajčata, okurka, kukuřice), promíchejte se zálivkou.
Inspirovala jsem se na webu lidovky.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI