Vdolečky zpět

Ingredience:
mléko250 mlcukr50 gdroždí40 g
Hera50 gpolohrubá mouka500 gvejce1 ks
sůl1/2 lžičkyolej dle potřeby
mléko 250 ml, cukr 50 g, droždí 40 g, Hera 50 g, polohrubá mouka 500 g, vejce 1 ks, sůl 1/2 lžičky, olej dle potřeby

Příprava

Hodně jste poptávali recept na vdolky, tak tady je. Máte rádi vdolky jako hlavní pokrm, nebo jako dezert?

Nejdříve necháme vzejít kvásek z mléka, cukru a droždí.

Přidáme ho k ostatním ingrediencím, v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem. 

Po vykynutí rozválíme placku silnou asi 1 - 1,5 cm a z ní vykrajujeme skleničkou kolečka. Na jedné straně uděláme prstem uprostřed důlek a dáme nejdříve smažit na olej touto stranou. Otočíme, osmažíme, necháme okapat a potom potřeme povidly a lžičkou zakysané smetany.

2017-02-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI