Ingredience: | |||||
čerstvé droždí | 25 g | kokosové mléko | 250 ml | moučkový cukr | 30 g |
máslo | 30 g | polohrubá mouka | 500 g | sůl | špetka |
vejce | 1 ks | rum | 1 lžička | olej | na smažení |
povidla | dle chuti | rybízová marmeláda | dle chuti | měkký tvaroh ušlehaný s cukrem | dle chuti |
Dnes jsme měli chuť na sladký oběd. V lednici na mě už dlouho koukalo kokosové mléko, tak jsem jej využila na přípravu vdolečků.
Do poloviny vlažného kokosového mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme změknout a utřeme se zbylým cukrem.
Promícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, kokosové mléko, utřené máslo, vejce a cukr. Necháme kynout 30 minut na teplém místě.
Těsto rozválíme na plát cca 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál a necháme kynout ještě cca 20 minut. Ve středu těsta prstem uděláme důlek a pak vdolky smažíme v rozehřáté troubě na 180 stupňů na plechu s pečícím papírem pokapaným olejem. Smažíme dozlatova. Hotové vdolečky ozdobíme povidly nebo rybízovou marmeládou a šlehaným tvarohem.
Z uvedených surovin jsem připravila 40 vdolečků velkých cca 6 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI