Vdolečky z kokosového mléka zpět

Ingredience:
čerstvé droždí25 gkokosové mléko250 mlmoučkový cukr30 g
máslo30 gpolohrubá mouka500 gsůl špetka
vejce1 ksrum1 lžičkaolej na smažení
povidla dle chutirybízová marmeláda dle chutiměkký tvaroh ušlehaný s cukrem dle chuti
čerstvé droždí 25 g, kokosové mléko 250 ml, moučkový cukr 30 g, máslo 30 g, polohrubá mouka 500 g, sůl špetka, vejce 1 ks, rum 1 lžička, olej na smažení, povidla dle chuti, rybízová marmeláda dle chuti, měkký tvaroh ušlehaný s cukrem dle chuti

Příprava

Dnes jsme měli chuť na sladký oběd. V lednici na mě už dlouho koukalo kokosové mléko, tak jsem jej využila na přípravu vdolečků.

Do poloviny vlažného kokosového mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme změknout a utřeme se zbylým cukrem.

Promícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, kokosové mléko, utřené máslo, vejce a cukr. Necháme kynout 30 minut na teplém místě.

Těsto rozválíme na plát cca 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál a necháme kynout ještě cca 20 minut. Ve středu těsta prstem uděláme důlek a pak vdolky smažíme v rozehřáté troubě na 180 stupňů na plechu s pečícím papírem pokapaným olejem. Smažíme dozlatova. Hotové vdolečky ozdobíme povidly nebo rybízovou marmeládou a šlehaným tvarohem.

2017-02-15 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin jsem připravila 40 vdolečků velkých cca 6 cm.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI