Ingredience: | |||||
hladká špaldová mouka | 250 g | droždí | 3/4 kostky | řepkový olej | 25 g |
sojové mléko | 150 ml | vanilková esence (nebo vanilkový cukr) | 1/2 lžičky | třtinový cukr | 25 g |
citron - kůra z něj | 1/2 ks | sůl | špetka | řepkový olej | na smažení |
K podávání: | |||||
povidla | dle chuti | tofu tvaroh (tofu, rostlinné mléko, citronová kůra a šťáva, cukr) | dle chuti |
Manžel dnes zavelel, že by si dal vdolky. Jeho přání je mým rozkazem a tak jsem se do nich pustila. Jedná se o první veganské vdolky v mé kuchařské kariéře a musím říct, že jsou moc dobré. A hlavně děsně jednoduché.
Do mísy prosejte mouku. Doprostřed udělejte důlek, do kterého nadrobte droždí, které zalijte troškou vlažného mléka a zasypte cukrem.
Jakmile vzejde kvásek (cca 10 minut v teple), tak přidejte ostatní suroviny a vpracujte těsto. Lépe se zpracovává rukama na vále.
Těsto nechejte hodinu kynout.
Poté těsto na pomoučněném vále propracujte a vyválejte zhruba 2 cm vysokou placku, ze které vykrajujte kolečka.
Kolečka smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Doporučuji před vložením do oleje prostředek kolečka zúžit.
Po usmažení osušte kuchyňskými papírovými utěrkami, nazdobte a podávejte. Nejlepší jsou teplé.
Dobrou chuť!
Vhodné pro: vegan, vegetarin, intolerance laktózy, bez palmového oleje.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI