Ingredience: | |||||
menší dýně hokaido nebo muškátová, oloupané a nakrájené na kostičky | 1/2 ks | rýže arborio | 150 g | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | směs lesních hub, nakrájé na kousky | 2 hrsti | tymián | dle chuti |
zeleninový vývar | dle potřeby | bílé víno | dle potřeby | malá žlutá cibule, nakrájená na jemno | 1 ks |
olivový olej | dle potřeby |
Sice už není hlavní dýňová sezóna, ale pořád se dají poměrně bez problémů tyhle oranžové krásky sehnat, a to jak dýně muškátová, tak i hokaido, takže tu pro vás mám skvělý recept na vynikající syté risotto. Jedná se o veganskou verzi, takže žádné máslo a ani strouhaný sýr. Ale samozřejmě pokud chcete, není problém tyto dvě suroviny zařadit.
Do hrnce dáme zesklovatět cibulku a poté přidáme rýži, kterou za stálého míchání necháme také jakoby zesklovatět (je průhlednější). Přidáme na kostičky nakrájenou a oloupanou dýni, zalijeme trochou vína, necháme odpařit alkohol a pomalu dusíme, dokud rýže nezměkne a dýně se nerozvaří. Samozřejmě často mícháme a přiléváme po troškách vývar.
Dýně, která se za několik minut úplně rozvaří, krásně zahustí celé risotto bez použití sýra nebo másla. Vše ochutíme solí a pepřem. Mezitím si houby dokonale opečeme dozlatova na troše olivového oleje na pánvi s přidáním tymiánu, pepře a trošku soli.
Risotto podáváme ozdobené opečenými houbami, můžeme dochutit ještě čerstvou petrželkou.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI