VEGE burger s quinoou a Celerslaw salátem zpět

Ingredience:
středně velká řepa2 ksquinoa3/4 šálkumalá cibule1 ks
česnek2 stroužkypepř1 špetkasůl1 špetka
olivový olej1 lžícestrouhanka1 hrstkačerstvé housky1-8 ks
Celerslaw:
VĚTŠÍ MRKEV3 KSceler1/4 bulvyjablko1 ks
majolka3 lžícejogurt3 lžícečesnek1 stroužek
sůl1 špetkapepř1 špetka
středně velká řepa 2 ks, quinoa 3/4 šálku, malá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, olivový olej 1 lžíce, strouhanka 1 hrstka, čerstvé housky 1-8 ks, VĚTŠÍ MRKEV 3 KS, celer 1/4 bulvy, jablko 1 ks, majolka 3 lžíce, jogurt 3 lžíce, česnek 1 stroužek, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Pokud jste milovníci quinoi nebo červené řepy, jste tu správně. Tento vegetariánský burger, si zamilujete!


Na začátku si připravíte quinou. Necháte ji 5-10 minut ležet ve studené vodě a poté ještě pořádně propláchnete pod tekoucí vodou. To aby se zbavila své nahořklé chuti. Když je quinoa připravená, lehce osolíte a dáte vařit v poměru 2 dílky vody na 1 dílek quinoy. To znamená, že přidáte ještě 1,5 šálku vody. Až začne probublávat, stáhnětě plamen na co nejnižší výkon a nechte pomalinku vařit, dokud nevcucne všechnu vodu do sebe. Nechte odpočívat.

Mezitím si nastrouháte řepu na jemném struhadle. Přidáte prolisovaný česnek, cibulku pokrájenou na jemné kousky, koření a quinou.Podle hustoty a konzistence hmoty přidáte strouhanku. Mělo by to být 2-3lžíce. Ze vzniklé směsi vytvarujete placičky a dáte je odpočívat alespoň na hodinu do ledničky. Po vytažení z ledničky můžete rovnou smažit, dokud pěkně neztmavnou.

V mezičase si můžete připravit salát celerslaw. Ano Celerslaw. Není to překlep, šlo spíše o takovu mojí improvizaci Coleslawu ve stylu „Dala bych si burger se salátem, ale v ledničce toho zrovna moc není.“Nicméně výsledek dopadl výborně, možná i lépe než originál a salát se stal sučástí našeho jídelníčku. Jako bonus, tak možná i naučite jíst celer zarputilé celeroodpůrce.

Mrkev, celer a oloupané jablíčko nastrouháte na hrubo. Přimícháte prolisovaný česnek, sůl, pepř, nemajolku a nejogurt. Promícháte a je hotovo. Vychlazený chutná ještě lépe. Do bulek už si to nakombinujete dle chuti. Já dávám přednost salátu a dijonské hořčici.

Dobrou chuť!
2022-04-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI