Těsto: | |||||
mouka na pizzu | 300 g | sůl | 1 lžička | teplá voda | 200 ml |
droždí | 1/2 kostky | olivový olej | 1 lžíce | ||
Rajčatová omáčka: | |||||
passata nebo krájená rajčata | 400 g | sušená bazalka | 1 lžička | prolisovaný česnek | 2 stroužky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Na ozdobení: | |||||
mozzarella | 1 ks | olivový olej ve spreji | dle potřeby | tymián | 1 lžička |
žampiony | 250 g | červená cibule | 2 ks | černé olivy | hrst |
červená paprika | 1/2 ks | žlutá paprika | 1/2 ks | zelená paprika | 1/2 ks |
Tuto kombinaci dělají u nás v pizzerii a bez mozzarelly, není tam vůbec nutná, takže je to pak vegan. Navíc je díky zelenině svěží a šťavnatá. Z tohoto množství těsta dělám dvě menší pizzy. Jedno těsto si můžete dát klidně zamrazit, musí to být ale dříve, než začne kynout!
Ve vodě rozmícháme nadrobené droždí, přidáme sůl a olej a dobře rozmícháme s prosátou moukou. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které ještě asi 5 minut zpracováváme. Na pomoučeném vále rozválíme jednu velikou placku nebo dvě střední. Potřeme rajčatovou omáčkou z rozmixovaných surovin a doplníme nakrájenou zeleninou, žampiony a mozzarellou. Posypeme tymiánem a zacákneme trošku olejem. V dobře vyhřáté troubě na maximum (220 - 240°C) pečeme asi 8 - 15 minut, podle velikosti a tloušťce pizzy.
Dobrou chuť! je skvělá.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI