Ingredience: | |||||
starší rohlík / veka | 8 ks | mléko | 250 ml | máslo | 2 lžíce |
vjce | 8 ks | uzené maso / slanina | 250 g | posekané mladé kopřivy | 2 hrsti |
muškátový oříšek | 1 špetka | česnek | 2 stroužky | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
O Velikonocích nesmí chybět u nás doma NÁDIVKA! Máte ji také rádi? Já ji mám ráda teplou, studenou, ale i opečenou.
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme muškátovým oříšek, prolisovaný česnek a posekané mladé kopřivy. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme na jemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků. Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku.
Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.
VENDY TIP! Na jaře, se mohou nahradit mladé kopřivy čerstvými bylinkami, nebo listovým špenátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI