Velikonoční kopřivová nádivka zpět

Ingredience:
starší rohlík / veka8 ksmléko250 mlmáslo2 lžíce
vjce8 ksuzené maso / slanina250 gposekané mladé kopřivy2 hrsti
muškátový oříšek1 špetkačesnek2 stroužkysůl1 špetka
pepř1 špetka
starší rohlík / veka 8 ks, mléko 250 ml, máslo 2 lžíce, vjce 8 ks, uzené maso / slanina 250 g, posekané mladé kopřivy 2 hrsti, muškátový oříšek 1 špetka, česnek 2 stroužky, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

O Velikonocích nesmí chybět u nás doma NÁDIVKA! Máte ji také rádi? Já ji mám ráda teplou, studenou, ale i opečenou. 

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme muškátovým oříšek, prolisovaný česnek a posekané mladé kopřivy. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme na jemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků. Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku.

Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.

2020-11-12 Hlavní chody

Poznámka

VENDY TIP! Na jaře, se mohou nahradit mladé kopřivy čerstvými bylinkami, nebo listovým špenátem.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI