Ingredience: | |||||
den staré housky nebo rohlíky (nakrájené na kostičky) | 8 ks | mléko (cca 500 ml) | na namočení pečiva | máslo | 1 lžíce |
střední cibule nebo 3 větší jarní cibulky (nadrobno) | 1 ks | vejce (bílky a žloutky oddělené) | 6 ks | uvařené uzené maso (žebra apod.) | 500 g |
mladé kopřivy (spařené a nasekané) | 2 hrsti | sůl | 2 - 3 lžičky | mletý pepř | špetka |
sádlo nebo máslo | na vymazání formy |
Velikonoce bez nádivky to si tedy vůbec neumím představit. A už vůbec ne bez té naší. Určitě máte také tu NEJ, tak mi napište Vaše vychytávky a obměny, budu se těšit. Mějte krásnou sváteční neděli!
Do veliké mísy dejte nakrájené kousky pečiva, zalijte mlékem a nechejte nasáknout, poté vymačkejte přebytečné mléko a smíchejte s na másle osmaženou cibulkou nebo cibulí, žloutky, na kostičky nakrájeným uzeným masem, kopřivami, solí a pepřem. Vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a ten opatrně spojte se směsí. Předehřejte troubu na 180 st. Formu - ideálně o rozměru 20*30cm, nebo více forem různých velikostí vymažte sádlem nebo máslem a směs do ní nalijte (chcete-li ozdobu z kopřivy jako mám já, do vymazané formy na chlebíček položte kopřivu a poté zalijte směsí). Pečte cca 35 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI