Ingredience: | |||||
rohlíky den staré nakrájené na kostky | 8 ks | máslo | 1 lžíce | žlutá cibule nakrájená na drobno | 1 ks |
žloutky | 6 ks | bílky vyšlehané do tuhého sněhu | 3 ks | uvařené uzené vepřové maso | 300 g |
čerstvě nasekané bylinky - pažitka, petrželka a zelená nať jarních cibulek | 4 hrsti | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
máslo | na vymazání formy |
Velikonoce nám pomalu,ale jistě klepou na dveře a je na čase okouknout recepty na tradiční Velikonoční pokrmy. Já letos poprvé poprvé vyzkoušela Velikonoční nádivku a musím říct, že mě okouzlila, je to jednoduchá a skvělá večeře. Tradičně obsahuje samozřejmě mladé lístky kopřiv,ale já dala přednost směsi čerstvých bylinek - pažitky, petrželky a jarní cibulky.
Nejprve si uvaříme uzené maso, trvá to asi 30-40 minut. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme do mísy k masu. Rohlíčky nakrájené na menší kostky necháme asi deset minut máčet v mléce, poté co nejvíc vymačkáme a vhodíme do mísy, přidáme bylinky, jarní cibulku, žloutky, sůl i pepř a vše dobře rukama promícháme, poté lehce vmícháme sníh. Směs pořádně ochutíme pepřem a solí - nebojte se směs trochu ochutnat, pokud tedy máte kvalitní vajíčka.
Směs přendáme do máslem vymazané formy, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby péct. Trouba by měla být vyhřátá na 180°C a v polovině času zvýšíme na 190°C. Pečeme zhruba 45 minut. Povrch by měl být krásně zezlátlý a nádivka pevná. Pak už jen necháme trošku vychladnout a krájíme. Podáváme s kyselou okurkou. Jídlo je svěží a přesto hodně syté , pokud vám chutnají šunko-fleky tak z tohohle budete nadšení mnohem víc :)
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI