Ingredience: | |||||
rohlíky | 10 - 12 ks | vývar | na zalití | vejce | 6 ks |
rukola | 2 hrsti | polníček | 2 hrsti | mražená drobounká kořenová zelenina | 200 g |
máslo do nádivky | 100 g | jarní cibulka | 1 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | muskátový květ | špetka | kurkuma | špetka |
česnek | 6 stroužků | máslo na restování | 2 lžíce | hrubá mouka + 1/2 prášku do pečiva (nebo jen strouhanka) | 2 lžíce |
Zkusila jsem velikonoční nádivku se zeleninou a uzenou slaninou s rukolou a polníčkem, tentokráte jsem ji udělala poctivě utřeným máslem a žloutky a se sněhem.
Rohlíky pokrájíme na kostičky, opečeme na pánvi nasucho a pokropíme vývarem. Slaninu a cibulku nakrájíme na malé kostičky Nasekanou rukolu a polníček spaříme vodou. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Na másle orestujeme cibulku, vsypeme na kostičky pokrájenou zauzenou slaninu, spařenou rukolu a polníček. Rohlíky smícháme se směsí z másla a koření a přidáme orestovanou cibulku se slaninou. Podle konzistence nádivky přidáme mouku s práškem do pečiva nebo strouhanku. Když máme vše umíchané, vsypeme zmraženou drobnou kořenovou zeleninu a zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků. Nádivku přeneseme do pekáčku nebo do formy, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme na 160 stupňů dozlatova 45-50 minut. Podáváme samotnou nebo s bramborem nebo ji dáváme jako náplň na Velikonoce do kuřete.
Z uvedených surovin připravíte nádivku na plech.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI