Vepřo-knedlo-zelo na Českém Ghíčku zpět

Maso:
vepřová pečeně1 kgkmín dle chutivoda dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
Zelí:
České Ghíčko Bio dle potřebykysané zelí Seeburger Bio500 gcibule2 ks
tapioka mouka Adveni dle potřebyvoda dle potřebysůl dle chuti
třtinový cukr dle chuti
Knedlíky:
brambory6 kshimalájská sůl dle chutipolohrubá špaldová mouka dle potřeby
hladká celozrnná mouka dle potřebyžloutek1 ksvydlabaná a oloupaná cuketa1/2 ks
vepřová pečeně 1 kg, kmín dle chuti, voda dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, České Ghíčko Bio dle potřeby, kysané zelí Seeburger Bio 500 g, cibule 2 ks, tapioka mouka Adveni dle potřeby, voda dle potřeby, sůl dle chuti, třtinový cukr dle chuti, brambory 6 ks, himalájská sůl dle chuti, polohrubá špaldová mouka dle potřeby, hladká celozrnná mouka dle potřeby, žloutek 1 ks, vydlabaná a oloupaná cuketa 1/2 ks

Příprava

Já se bez masa obejdu, ale ty moji dva chlapi jsou prostě masožravci. 
Tatínek si ráno přivezl flákotu masa a řekl mi, ať něco vykouzlím. Tak jsem čarovala.

Knedlíky ze syrových brambor a cukety
Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, pokmínujeme a zalijeme vodou. Pečeme na 180°C do změknutí masa. V případě potřeby podlijeme.

Zelí dáme vařit a podlijeme vodou, vaříme do změknutí. Během vaření si orestujeme cibulku na Českém Ghí. Když je zelí měkké, přidáme orestovanou cibuli, dosladíme, dosolíme a zahustíme tapioka moukou. Já použila 1 polévkovou lžíci, kterou jsem rozkvrdlala ve studené vodě a přidala do zelí a povařila.

Podáváme společně, ozdobíme petrželkou.

2016-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI