Ingredience: | |||||
vepřová játra | 500 g | ||||
Marináda: | |||||
olivový olej | dle potřeby | uzená paprika | dle chuti | sojová omáčka | dle chuti |
kayenský pepř | dle chuti | ||||
Dále budete potřebovat: | |||||
jarní cibulka | 2 ks | mrkev | 1 ks | celer | 1/4 ks |
celer | 2 řapíky | zeleninový vývar | 1 l | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Játra se dají připravit na x způsobů - jako minutka, dušená, smažená apod. Tentokrát jsem chtěla mít pěkný sosík se zeleninou, a tak jsem játra dusila v tlakovém hrnci. Byla to opravdu chutná rychlovka.
Vepřová játra kuchyňsky upravíme. Nakrájíme na větší plátky a po stranách nařízneme, aby se plátky jater nekroutily. Maso naložíme do marinády z uzené papriky, sojové omáčky, kayenského pepře a olivového oleje. Necháme marinovat přes noc. Druhý den játra s marinádou orestujeme v tlakovém hrnci na pokrájené cibulce, dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme v tlakovém hrnci dusit (tlakovat) po dobu 15 lakovém hrnci doměkka. Zeleniny přidáme hodně, abychom sosík z jater nemuseli zahušťovat moukou. Kdyby bylo potřeba sos zahustit, zahustíme jej chlebovou kůrkou. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI