Ingredience: | |||||
vepřová játra | 600 g | stření cibule | 3 ks | hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
drcený kmín | dle chuti | hřebíček | dle chuti | sojová omáčka | dle chuti |
olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Někdo játra miluje a jiný nenávidí. A právě pro ty, kteří je milují, tady mám jeden receptík.
Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji opečeme do zlatova. Přidáme nakrájená játra, opepříme a okmínujeme (nesolíme!). Můžete přidat pár hřebíčků, omáčka dostane šmrnc.
Když jsou játra orestovaná, jemně je zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou. Pak přidáme 1 lžíci sójovky a necháme podusit.
Když je omáčka hotová, tak jí osolíme a podle chuti případně přidáme ještě trochu mletého kmínu.
Podáváme s rýží.
VENDY TIP! Pokud chcete játrovou omáčku obměnit, je dobré přidat bylinku rozmarýn. V sezóně postačí jedna snítka čerstvé a v zimě do čajového sítka nasypte rozmarýn sušený.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI