Vepřová játra na pivu zpět

Ingredience:
vepřová játra500 ganglická slanina150 gčerné 10% pivo100 ml
vývar nebo voda100 mlworcesterová omáčka3 lžíceolej2 lžíce
větší cibule1 ksprolisovaný česnek2 stroužkyčerstvá masitá paprika1/2 ks
sezamová semínka1 lžícenasekané lístky libečku1 lžícedrcený kmín1/2 lžičky
pepř špetkasůl dle chuti
vepřová játra 500 g, anglická slanina 150 g, černé 10% pivo 100 ml, vývar nebo voda 100 ml, worcesterová omáčka 3 lžíce, olej 2 lžíce, větší cibule 1 ks, prolisovaný česnek 2 stroužky, čerstvá masitá paprika 1/2 ks, sezamová semínka 1 lžíce, nasekané lístky libečku 1 lžíce, drcený kmín 1/2 lžičky, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Ráda připravuji různé pochutiny z drůbežích jater, ale občas sáhnu i po vepřových, jako například v tomto receptu.

Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem. 

Slaninu a papriku nakrájíme na silnější proužky, cibuli na půlměsíčky. 

Na větší pánvi na lžíci oleje prudce osmažíme nakrájenou slaninu. Přidáme cibuli, 3 minuty restujeme a poté vše z pánve vybereme a dáme stranou.

Do pánve do výpeku přidáme lžíci oleje, přisypeme semínka a necháme je necelou minutu opéct. Ihned přidáme plátky jater a prudce je opečeme 1 minutu z každé strany.

Poté podlijeme horkým vývarem, nebo vodou a pivem. Přidáme worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, slaninu s cibulí a nakrájenou papriku. 

Vše zlehka promícháme a přiklopené poklicí dusíme slabým varem 10 minut. Ke konci posypeme nasekanou bylinkou. 

Na talíři podle potřeby osolíme. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo opečené brambory.

2017-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI