Ingredience: | |||||
vepřová játra | 500 g | anglická slanina | 150 g | černé 10% pivo | 100 ml |
vývar nebo voda | 100 ml | worcesterová omáčka | 3 lžíce | olej | 2 lžíce |
větší cibule | 1 ks | prolisovaný česnek | 2 stroužky | čerstvá masitá paprika | 1/2 ks |
sezamová semínka | 1 lžíce | nasekané lístky libečku | 1 lžíce | drcený kmín | 1/2 lžičky |
pepř | špetka | sůl | dle chuti |
Ráda připravuji různé pochutiny z drůbežích jater, ale občas sáhnu i po vepřových, jako například v tomto receptu.
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem.
Slaninu a papriku nakrájíme na silnější proužky, cibuli na půlměsíčky.
Na větší pánvi na lžíci oleje prudce osmažíme nakrájenou slaninu. Přidáme cibuli, 3 minuty restujeme a poté vše z pánve vybereme a dáme stranou.
Do pánve do výpeku přidáme lžíci oleje, přisypeme semínka a necháme je necelou minutu opéct. Ihned přidáme plátky jater a prudce je opečeme 1 minutu z každé strany.
Poté podlijeme horkým vývarem, nebo vodou a pivem. Přidáme worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, slaninu s cibulí a nakrájenou papriku.
Vše zlehka promícháme a přiklopené poklicí dusíme slabým varem 10 minut. Ke konci posypeme nasekanou bylinkou.
Na talíři podle potřeby osolíme. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo opečené brambory.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI