Ingredience: | |||||
vepřová játra | 500 g | anglická slanina | 100 g | cibule | 1 ks |
mrkev | 2 ks | petržel | 1 ks | celer | kousek |
červená paprika | 1 ks | nové koření | 3 kuličky | rajčata nebo konzervovaná | 3 ks |
pórek | 1 ks | čerstvá paprika | dle potřeby | sádlo | kousek |
cukr | 1 lžička | rozmarýn | snítka | hladká mouka | 1 lžíce |
masový vývar (bujon) | dle potřeby |
Jako příloha se skvěle hodí třeba zeleninová rýže....
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky. Osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou. Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme.
Jako příloha pórková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI