Vepřová játra po uhersku zpět

Ingredience:
vepřová játra500 ganglická slanina100 gcibule1 ks
mrkev2 kspetržel1 ksceler kousek
červená paprika1 ksnové koření3 kuličkyrajčata nebo konzervovaná3 ks
pórek1 ksčerstvá paprika dle potřebysádlo kousek
cukr1 lžičkarozmarýn snítkahladká mouka1 lžíce
masový vývar (bujon) dle potřeby
vepřová játra 500 g, anglická slanina 100 g, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, celer kousek, červená paprika 1 ks, nové koření 3 kuličky, rajčata nebo konzervovaná 3 ks, pórek 1 ks, čerstvá paprika dle potřeby, sádlo kousek, cukr 1 lžička, rozmarýn snítka, hladká mouka 1 lžíce, masový vývar (bujon) dle potřeby

Příprava

Jako příloha se skvěle hodí třeba zeleninová rýže....

Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky. Osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou. Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme.

Jako příloha pórková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.

2014-02-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI