Vepřová játra v pikantním leču zpět

Ingredience:
vepřová játra600 gpaprika2 - 3 kscuketa1 ks
jarní cibulka2 - 3 ksčesnek6 stroužkůloupaná rajčata1 konzerva
sůl špetkapepř špetkaolej trochu
bílé víno100 mlsladká chilli omáčka3 lžíce
vepřová játra 600 g, paprika 2 - 3 ks, cuketa 1 ks, jarní cibulka 2 - 3 ks, česnek 6 stroužků, loupaná rajčata 1 konzerva, sůl špetka, pepř špetka, olej trochu, bílé víno 100 ml, sladká chilli omáčka 3 lžíce

Příprava

Pikantní játra s lečem je jednoduché jídlo, které má však "koule".

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji je orestujeme, opepříme, zalijeme 50 ml bílého vína a stejným množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Tekutinu necháme téměř odpařit.

Česnek, jarní cibulku, papriku a cuketu nakrájíme na větší kousky. Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, na něm zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájené papriky s cuketou a krátce orestujeme. Podlijeme zbývajícím bílým vínem a dusíme, až se tekutina téměř odpaří. Potom přidáme jemně nasekaná konzervovaná rajčata, chilli omáčku a osolíme. Promícháme, necháme krátce provařit a přidáme k masu. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme ;)

Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory, chléb…prostě skoro cokoliv. Já jsem použila kuskus s petrželkou.

2014-02-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI