Ingredience: | |||||
vepřová kotleta s kostí | 2 ks | bílá část pórku | 1 ks | červená paprika | 1 ks |
bílá paprika | 1 ks | žampiony | 250 g | olej / sádlo | 1 lžíce |
máslo | 2 lžíce | suché bílé víno | 200 ml | vývar / voda | 2 dcl |
sůl | špetka | pepř | špetka | brambory | 4 ks |
Vepřová kotleta na pórku s bramborovými dukátky je vynikající recept, pro teplou večeři, kterou může doprovázet láhev dobrého vína.
Omyté a důkladně usušené maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji či sádle zprudka z obou stran osmažíme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájený pórek, chvilku restujeme, pak tam vrátíme maso, přidáme víno, které nechámez části odpařit. Dále vývar (gelový bujon nebo vodu), přiklopíme a dusíme doměkka.
Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené žampiony a papriku, kterou nakrájíme na malé kostičky. Podle pořeby osolíme a opepříme. Zkontrolujeme maso, zda je měkké a zredukujeme sosík, do kterého dáme úplně na závěr kousek másla. Na talířích podáme s kopečkem zeleniny a brambory v jakékoliv úpravě. (zde bramborové dukátky)
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI