Vepřová kotleta na pórku zpět

Ingredience:
vepřová kotleta s kostí2 ksbílá část pórku1 ksčervená paprika1 ks
bílá paprika1 ksžampiony250 golej / sádlo1 lžíce
máslo2 lžícesuché bílé víno200 mlvývar / voda2 dcl
sůl špetkapepř špetkabrambory4 ks
vepřová kotleta s kostí 2 ks, bílá část pórku 1 ks, červená paprika 1 ks, bílá paprika 1 ks, žampiony 250 g, olej / sádlo 1 lžíce, máslo 2 lžíce, suché bílé víno 200 ml, vývar / voda 2 dcl, sůl špetka, pepř špetka, brambory 4 ks

Příprava

Vepřová kotleta na pórku s bramborovými dukátky je vynikající recept, pro teplou večeři, kterou může doprovázet láhev dobrého vína.

Omyté a důkladně usušené maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji či sádle zprudka z obou stran osmažíme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájený pórek, chvilku restujeme, pak tam vrátíme maso, přidáme víno, které nechámez části odpařit. Dále vývar (gelový bujon nebo vodu), přiklopíme a dusíme doměkka.

Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené žampiony a papriku, kterou nakrájíme na malé kostičky. Podle pořeby osolíme a opepříme. Zkontrolujeme maso, zda je měkké a zredukujeme sosík, do kterého dáme úplně na závěr kousek másla. Na talířích podáme s kopečkem zeleniny a brambory v jakékoliv úpravě. (zde bramborové dukátky)

Doboru chuť!

2014-10-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI