Ingredience: | |||||
vepřová kotleta bez kosti | 4 plátky (3cm) | anglická slanina | 8 plátků | červená masitá paprika | 4 silnější špalíčky |
sýr s modrou plísní | 4 silnější špalíčky | máslo | 1 plátek (1cm) | olej | 1 lžíce |
cibule | 1 ks | vývar | 100 ml | sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti | odkrojky červené papriky | dle chuti |
Plněné masové kapsy bývají vděčné jídlo. Můžete měnit náplně a pokaždé máte jiné a pro strávníky chutné překvapení.
Plátky masa opláchneme, osušíme a do každého opatrně nařízneme hlubokou kapsu. Postupujeme opatrně, abychom maso neprořízli.
Plátky slaniny položíme vždy po dvou kusech na pracovní desku tak, aby se malinko překrývaly (viz fotopostup).
Na slaninu položíme špalíček sýra a papriky a zamotáme do roličky. Každou roličku opatrně natlačíme do masové kapsy, kterou po obou stranách lehce osolíme, opepříme a zajistíme jehlou, nebo párátky.
Ve větší pánvi na rozehřátém tuku orestujeme do sklovita cibuli. Na ni položíme naplněné plátky masa a prudce je po obou stranách opečeme.
Poté podlijeme vývarem, posypeme zbytkem drobně nakrájené papriky a pod pokličkou slabým varem dusíme 20 minut.
Podáváme s pečivem, nebo s opečeným bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI