Vepřová kotleta rychle a chutně zpět

Ingredience:
vepřová kotlet bez kosti4 plátkysolamyl1 lžíceolej2 lžíce
celý kmín1 lžičkamalá cibule1 kspomerančová marmeláda1 lžička
vývar150 mlvymačkaná šťáva z 1 pomeranče dle chutiprolisovaný česnek1 stroužek
máslo1 cmsůl dle chutimletý pepř dle chuti
vepřová kotlet bez kosti 4 plátky, solamyl 1 lžíce, olej 2 lžíce, celý kmín 1 lžička, malá cibule 1 ks, pomerančová marmeláda 1 lžička, vývar 150 ml, vymačkaná šťáva z 1 pomeranče dle chuti, prolisovaný česnek 1 stroužek, máslo 1 cm, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Jestli máte rádi k masu ovocnou, příjemně navinulou chuť šťávy, můžete vyzkoušet tuto minutku.

Opláchnuté, osušené plátky masa slabě naklepeme a po stranách nařízneme. Zlehka osolíme, opeříme a obalíme v solamylu.
Do pánve s rozehřátým olejem dáme rozvonět kmín. Vložíme plátky masa, smažíme 5minut z každé strany, vytáhneme z pánve a uchováme v teple.
Do výpeku dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přilijeme vývar, šťávu a opatrně seškrábneme výpečky. Přidáme marmeládu, česnek, promícháme a 4minuty silným varem provaříme. Nakonec přidáme plátek másla na zjemnění.
Plátky masa dáme na talíře a přelijeme horkou šťávou. Podáváme s rýží, nebo s pečivem.

2016-11-22 Hlavní chody

Poznámka

Pomerančovou marmeládu mívají v Lidlu.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI