Vepřová kotleta za pár minut zpět

Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti4 plátkymáslo1 plátek (2 cm)olej3 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
vepřová kotleta bez kosti 4 plátky, máslo 1 plátek (2 cm), olej 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Potřebujete rychlý oběd, nebo rychlou večeři? Zkuste kotletu, ke které si můžete uvařit brambory, nebo jen přikusovat čerstvé pečivo.

Plátky masa otřeme čistým navlhčeným hadříkem a přes potravinářskou folii, nebo přes mikrotenový sáček velice slabě naklepeme. Plátky na okrajích mírně nařízneme, aby se při opékání nekroutily.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Do horkého tuku dáme kotlety, které prudce opečeme 2 minuty z jedné a další 2minuty z druhé strany. Poté kotlety opět otočíme a znova opečeme 2 minuty z každé strany.
Ihned podáváme mírně přelité výpekem z pánve. Solíme a opepříme až na talíři, každý podle své chuti.
Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo brambory (hranolky) doplněné velkou mísou dobrého zeleninového salátu.

2016-12-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI