Ingredience: | |||||
vepřová krkovice | 4 plátky | cibule | 2 ks | olej | trochu |
sterilované kapie | dle chuti | česnek | 2 stroužky | sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka | cukr | 1 lžička | hladká mouka | na zahuštění |
Dneska jsem měla chuť na nějakou omáčku. A protože tuhle mám moc ráda, bylo rozhodnuto.
Nejprve si maso omyjeme a osušíme. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli nasekáme najemno a osmahneme na oleji. Potom přidáme krkovici a z obou stran osmahneme. Poté zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce sterilované kapie a dusíme do měkka. Jakmile máme maso měkké, vyjmeme jej, přidáme lžičku cukru a omáčku zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme. Omáčku případně dosolíme podle chuti. Podáváme s bramborovými noky.
Tentokrát mne moc potěšila Lucinka. Není moc na maso. Ale tentokrát si přidala maso a omáčku dvakrát. To je ta největší odměna pro kuchařku :-) No a Pepánek, ten je zase na noky...
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI