Vepřová kýta na houbách se šťouchaným bramborem a Ghíčkem zpět

Ingredience:
vepřová kýta400 gcibule260 g (cca 5 ks)sušené houby4 - 5 hrstí
worcestrová omáčka dle chutisojová omáčka dle chutiolivový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chutipepř čtyř barev dle chutivoda dle potřeby
Šťouchané brambory s cibulkou a pórkem:
brambory dle potřebycibule dle potřebyČeské Ghíčko dle potřeby
himalájská sůl dle chutipórek dle potřeby
vepřová kýta 400 g, cibule 260 g (cca 5 ks), sušené houby 4 - 5 hrstí, worcestrová omáčka dle chuti, sojová omáčka dle chuti, olivový olej dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, pepř čtyř barev dle chuti, voda dle potřeby, brambory dle potřeby, cibule dle potřeby, České Ghíčko dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, pórek dle potřeby

Příprava

Miluji Vendulky kuchařku Vaříme s Vendy. Tento recept na Kotlety na houbách je právě z této úžasné kuchařky.
Milujeme houby a já prostě nedokážu koukat na kuchyňskou linku, na které se na mě směje pětilitrová flaška se sušenými hříbky od babičky. 
Zásoby masa v mrazáku potřebovaly rovněž poladit takže jsem se na to vrhla.

Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme. Rozpálíme pánev, na které maso opečeme na Olivovém oleji. Vyjmeme maso a dáme jej do prázdného hrnce a přiklopíme. 
Do výpeku z masa přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a zalijeme vodou. Já použila vodu z namočených hub 200-300ml, ale může být jen voda. Cibuli provaříme, rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Přidáme houby, (já je nechala tak jak byly namočené bez krájení) osolíme, opepříme, přidáme worcestrovou a sojovou omáčku. Necháme dusit, dokud houby nezměknou.
Když jsou houby měkké, odebereme si část hub, větší část ponecháme v pánvi a opět rozmixujeme, vznikne omáčka, kterou již nebudeme muset zahušťovat. Vrátíme zpět odebrané houby. Ochutnáme, v případě potřeby dosolíme a dokořeníme. Já již maso zpět nevracela, ale druhá varianta podle Vendulčiny kuchařky je vrátit rovněž i maso a krátce podusit a to nám také moc chutná.

Dáme si vařit pokrájené brambory, osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření rozšťoucháme. Přidáme na Českém Ghíčku orestovanou cibulku, pokrájíme na tenko čerstvý pórek, zamícháme, dosolíme.

2016-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI