Ingredience: | |||||
vepřová kýta nakrájená na kostičky | 750 g | máslo | 1 lžíce | paprika (bílé) | 3 ks |
rajčata nebo 2 střední oloupaná | 1/2 plechovky | šlehačka | 1 kelímek | nasekaný kopr | velká hrst |
petrželka | dle chuti | sůl | dle chuti | ||
K podávání: | |||||
nové brambory | dle pořeby |
I když kombinace tohoto jídla může působit poněkud divoce, není se čeho bát. Pokud teda nejste jeden z těch odpůrců kopru. Ale to asi ne, když jste si tento recept otevřel. Já kopr miluji a letos jsem ho zasela opravdu hodně, takže s ním nemusím šetřit a můžu zkoušet nové kombinace. Tato se obzvlášť povedla, takže se musím s vámi podělit.
Do hrnce od kterého vlastníte i pokličku dejte rozpustit máslo a opečte na něm maso tak, aby se celé zatáhlo. Maso osolte a popepřete. Zalijte asi 0,5l vody a pod pokličkou za občasné kontroly a promíchání duste asi 1/2 hodiny. Mezitím si připravte papriku, kterou očistěte a nakrájejte na kostičky. To samé udělejte s rajčaty, pokud nemáte ty z plechu. Po 1/2 hodině dušení přidejte petrželku, rajčata a papriku a duste ještě asi 8 minut. Přilijte smetanu, kopr a dochuťte solí. Uveďte k varu, ale už nevařte. Podávejte s vařenými novými brambory.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI