Vepřová kýta z pomalého hrnce, se zeleninovo-cuketovou omáčkou a rýží zpět

Ingredience:
vepřová kýta1100 gcuketa500 gceler400 g
mrkev300 gcibule2 kssladkokyselé okurky4 ks
bílé víno250 mlbobkový list2 ksnové koření6 kuliček
pepř6 kuličekhřebíček5 ksskořice celá2 cm
oleje2 lžícesůl smetana ke šlehání 33%1 ks
vepřová kýta 1100 g, cuketa 500 g, celer 400 g, mrkev 300 g, cibule 2 ks, sladkokyselé okurky 4 ks, bílé víno 250 ml, bobkový list 2 ks, nové koření 6 kuliček, pepř 6 kuliček, hřebíček 5 ks, skořice celá 2 cm, oleje 2 lžíce, sůl , smetana ke šlehání 33% 1 ks

Příprava

Z cukety se dá udělat spousta dobrot a tak jsem se rozhodla pro výbornou omáčku s masem. Samozřejmě by to nešlo bez mého oblíbeného pomalého hrnce. Maso je krásně měkké, šťavnaté a zelenina dodala tu správnou chuť a vůni.

Cuketu nastrouháme na hrubých slzičkách a zbývající zeleninu nakrájíme.
Do vajíčka na čaj dáme koření a vše dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.
Maso osolíme, v pánvi na rozehřátém oleji prudce ze všech stran opečeme a dáme do hrnce na zeleninu.
Do výpečku v pánvi nalijeme víno, prudce převaříme a z okrajů seškrábneme přípečky.
Nalijeme do hrnce, přiklopíme poklicí a hrnec necháme na II. stupeň pracovat 4 hodiny.
Poté měkké maso a koření vyndáme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.
Omáčku podle potřeby naředíme smetanou, dochutíme solí, vložíme nazpět maso a hrnec necháme ještě 20 minut na II. stupni pracovat.

Naporcované maso podáváme s omáčkou. Na přílohu se hodí rýže nebo knedlík.


2020-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI