Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 150 g | těstoviny | 125 g | vývar | na podlití |
baby špenát | 150 g | kešu ořechy | 10 g | česnek | 1 stroužek |
parmazán | 1 lžička | extra panenský olivový olej | trochu | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Pokud nechcete utrácet za panenku, můžete použít vepřovou kýtu, ale pokud vás trápí tuky, můžete improvizovat a připravit např. krůtí prsíčka.
Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. Připravíme si váleček panenky, který pouze ochutíme solí, pepřem a necháme zprudka opéct na rozpálené pánvi ze všech stran přibližně 3 minuty. Poté zmírníme plamen, podlijeme vývarem a necháme pracovat. Vrhneme se na přípravu špenátu. Postup je stejný jako v receptu: Losos se šťouchaným bramborem a špenátové pyré, takže se tam určitě koukněte ;-). Hotové pyré smícháme s uvařenými těstovinami, přidáme lžící olivového oleje a vše promícháme, aby pasta byla mokrá. Panenku, kterou jsme během přípravy těstovin poctivě obraceli, jsme vyjmuli z pánve a nechali v klidu dojít. Nyní máme vše připraveno a můžeme servírovat.
Energické hodnoty:
Sacharidy 100 g
Bílkoviny 40 g
Tuky 20 g
Energie 750 kcal
Stejně jako hovězí, tak i toto vepřové je pro mne vítanou změnou a skvělou odměnou po náročném tréninku. Vepřová panenka je to nejjemnější maso, co se vepřového týče, s minimálním podílem tuku, proto se výborně hodí do diety.
Tipy: Pokud se rozvášníte a špenát vám nebude po chuti, můžete ho nahradit např. bazalkovým pestem a určitě nebudete litovat, protože lepší kombinaci s těstovinami budete hledat jen velmi obtížně.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI