Ingredience: | |||||
vepřová panenka | dle počtu strávníků | koření Argentina | špetka | barevný pepř | špetka |
olej | trochu | ||||
Salát: | |||||
ledový salát | dle potřeby | červená nebo jiná barevná paprika | 1/2 ks | rajče | 2 ks |
sůl | špetka | barevný pepř | špetka | sojová omáčka | dle chuti |
Panenka je úžasné a moc dobré masíčko, tak proč ho kazit složitou úpravou? Jak se říká: „V jednoduchosti je krása.“
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením Argentina. Zabalíme do alobalu a necháme v ledničce nějakou dobu odležet. Poté na pánvi zprudka opečeme ze všech stran, přendáme na plech na pečící papír nebo alobal a dáme do trouby na cca 10-12 minut. Upečenou panenku necháme zabalenou v alobalu 10 minut odležet.
Jako přílohu jsem volila ledový salát s paprikou a rajčaty, mírně osolený, opepřený opět čerstvě mletým barevným pepřem a lehounce zakápnutý sojovou omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI