Ingredience: | |||||
tuk | dle potřeby | vepřová panenka (výška cca 1,5 cm) | 6 plátků | Rulandské šedé 2011 | 2 dcl |
hořčice polotučná s fruktózou NATURAL | dle chuti | pepř čtyř barev | dle chuti | sůl | dle chuti |
brambory | dle potřeby | větší cibule | 1 ks |
Většinou se snažím vařit jídla pro všechny jenže tentokrát byla chuť na něco trošku ostřejšího a to do jídelníčku dvouleťáčka nepatří. Pro našeho malého jedlíka jsem měla navařeno z předchozího dne a tak jsem se mohla pustit do přípravy této dobrůtky.
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky osolíme, opepříme, zmáčkneme dlaní, lehce potřeme z obou stran hořčicí a necháme krátce stranou. Na tuku opečeme maso z obou stran, podlijeme vínem a přidáme hořčici. Mnou použitá hořčice je velmi výrazná, dala jsem pouze lžičku. Krátce povaříme, zredukujeme na požadovanou hustotu, víno se postupně odvaří a omáčka zhoustne. V případě potřeby dochutíme pepřem.
Podáváme se šťouchanými bramborami. Brambory očistíme, dáme vařit. Orestujeme si na tuku cibuli, uvařené brambory rozmačkáme a přidáme orestovanou cibuli a zamícháme.
Pro ty, co mají raději jemnější omáčky, doporučuji následující postup. Po opečení dáme maso stranou a na výpeku z masa orestujeme cibulku, podlijeme vínem, přidáme hořčici, rozmixujeme a vrátíme zpět maso.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI